25 Mart 2013 Pazartesi

"Deli" hafta sonu (68-69-70.Günler)

Döndüm! :)

Nasıl geçtiğini anlamadığım hafta sonumun ardından (Cumartesi günü diyeti çooookça boşlamış olmamın verdiği ufak bir utançla) tekrar buradayım. Ama (her zamanki gibi) tek bir lokmayı dahi saklamadan şuraya listelerimi ekliyorum efem!

Cuma günü: Bir sonraki günün listesine oranla son derece akıllı uslu şahane bir gündü. Şöyle ki:

68.gün
07:40
2 adet evde yapılmış poğaça
10:00
sütlü kahve (şekersiz)
 
6 adet badem
 
1 elma
12:15
şehriyeli domates çorba
 
1 servis kaşığı et döner
 
marul + kırmızı lahana
 
200ml ayran
14:30
2 kuru kayısı + 1 ceviz
15:45
250ml orman meyveli kefir
19:00
salata
 
ızgara tavuk göğsü
22:00
1 parça bitter çikolata

O poğaçalar bitmeden bana tabii ki rahat yok! Anneciğim de hem ben severek yiyorum diye (biliyorsunuz diyette olmam onu başta çok mutlu ederken şimdi "ay eriyecek bitecek kızım" moduna giriş yaparak elinde çatalla minik çocuklarının peşinde koşan endişeli anneler gibi davranıyor zaman zaman - canım benim yaaa kıyamam ben ona çok seviyorum vallahi!) hem de gelenimiz çok olacak, herkese atıştırmalık olsun diye tepsi tepsi poğaça çıkartıyor, hepsi de azaltılmış yağlı. ;) Hal böyle olunca, ben de yerim arkadaşım! Cuma öğlenini yemekhanede çıkan yemekle geçirdim ama o döner ne yağlıydı arkadaş! Bunca gün geçti ben onu unutamadım... Ve görüyorsunuz sonrasında midemi bastırmak için ne çok şey yemiş içmişim akşama kadar (eh, benim listenin dışına bu kadar çıkmam hayra alamet değil elbet, ertesi güne hazırlık diyelim hahaha). Yine de, akşam 2 doz Jillian'la telafi etmiş olmam lazım aslında, sanırım hepsi erimiştir! :D

Büyük günümüz: Cumartesi! Ne siz sorun, ne ben söyleyeyim, sadece listemi koysam yeter mi acaba? Buyrunuz:

69.gün
06:30
1 adet evde yapılmış poğaça
 
1 dilim peynirli börek
09:00
1 elma + 2 ceviz
12:30
2 adet evde yapılmış poğaça
 
1 dilim peynirli börek
 
kıymalı pırasa yemeği
15:00
2 fındık + 1 ceviz
 
2 adet evde yapılmış poğaça
 
1 haşlanmış yumurta
21:00
2 dilim börek
 
2 mercimek köftesi
 
1 zeytinyağlı yaprak sarması
 
tavuk salatası
 
yeşil salata

Sabah erkenden uyandık evdeki 12 kişinin 12si de! Kahvaltımı sıkı yapayım dedim (yalan aslında, böreğe dayanamadım evet, yoksa yemesem de olurdu!) ama üzerine çıkıp tempolu yürüyüş yaptım hemen (yaklaşık 50 dk yürüdüm). Eve gelip ara öğünümü de yedikten sonra, kuaföre uçtum, görümce adayı olarak saç baş tırnak yapıldı, eve gelişim zaten neredeyse 12'ydi. Nişan günümüze tatsız bir gölgemiz oldu arkadaşlar, kuzenim S.'in cüzdanı çalındı! :( Onlar karakollarda ifade verip tutanak tuttururken biz de belki çalan içinden kart ve paraları alıp cüzdanı çöp kutusuna atıvermiştir de belki kimlikleri kurtarırız diye çevredeki çöp kutularını araştırdık ama maalesef bulamadık... Bu arada tabii herkesin tadı tuzu kaçtı, yemek düzeni vs haliyle şaştı ve de pek moralsizleştik cümleten. Bu arada ben de önce hafta içinden kalan (yaklaşık 3 çorba kaşıklık) pırasayı ısıtıp yedim, yanına ekmek niyetine poğaçaları kattım ve sonrasında da herkes börek yerken bir dilim de ondan indirdim mideye, yine de iflah olmadım! Öğleden sonra (akşam nişana gideceğiz, yemek telaşı olur diye düşünerek) önce insan gibi ortadaki kaseden iki fındıkçık ile bir cevizcik attım ağzıma. Kesmedi, midem kazınınca 2 tane poğaça yedim (ay neyse o poğaçalar bitti de en çok ben rahat ettim sanırım!) ve sonra da mutfak masasında gördüğüm sabahtan beri duran (fazla yumurta haşlamışlar kahvaltı için) katı haşlanmış yumurtayı "e tabii benim sürekli midem kazınır yahu hep karbonhidrat nerede bu protein!!" nidasıyla yuvarlayıverdim! Ama bir şey diyeyim mi? İyi ki öyle etmişim çünkü tamamen doydum o yumurtayı yiyince, başka hiç açlık hissetmedim.

Derken, giyindik süslendik püslendik ve kız evine vardık nişan için. Gençleri nişanladık, tebrikleştik ve sofra açıldı. Annecim o ne sofra!! Elde açılmış börekler, mercimek köfteleri, sarmalar, çeşit çeşit mezeler, tatlılar (hem sütlü, hem el açması)!!! Listeye olduğu gibi yazdım vallahi tüm yediklerimi, bende saklama gizleme yok... Börekler çooooook çok çok küçük olmamakla birlikte büyük dilimlerden değildi asla bakın vallahi. Ama yedim. Üstelik de beni ve tabağımı gören herkes "Aslı diyet???" derken yedim. Pişman değilim çünkü çok güzel bir akşamdı:

Artık bir de kızkardeşim var! Çok mutluyum, hep ve çok mutlu olsunlar istiyorum! :)

Bu arada, o pastadan ye-me-dim! Çok güzeldi biliyorum ama yemedim, adet yerini görsün diye eniştemin dilimine batırıp çıkarttığım çatalı yaladım sadece ahahahahah! İçki de içmedim. Her şeye rağmen çok da fena bir performans göstermediğimi sanıyorum (bu dediğim tabii ki akşamla ilgili, bir sürü seçenek ve şahane görünen yemekler arasından tatlılara dokunmamayı da başararak bu kadarla atlatmam sanırım idare eder hale getirir beni. Gündüz performansım ise gözyaşlarına sokar herkesi, onu hiç konuşmayalım suçluyum!!)

Düne gelelim, Pazar: Yaptıklarımın kefaretini ödedim ve bir günlük fast week'e dönüş yaptım. ;) Kahvaltıya dışarı gittik hep birlikte, ve ben sadece yarım dilim ekmek ve 1 yumurta yedim, balla kendimi takviyeledim. Gün içerisinde gelen akrabalarımız İzmir'e döndüler iki ayrı uçakta, öğle yemeği için şahane Samsun pideleri istendi, lokma atmadım ağzıma, efendi efendi salatamı yedim, ara öğünleri kaldırdım ve akşam da usturuplu takıldım (evet, fish finger yedim ama zorunda olduğum için, evde başka protein yoktu bunca koşturma arasında). Liste şöyle oldu böylece:

70.gün
10:30
1 haşlanmış yumurta
 
1/2 dilim kepek ekmeği
 
domates + salatalık
 
6 adet siyah zeytin
 
1 çay kaşığı bal
14:30
ton balıklı salata
17:00
sütlü kahve (şekersiz)
19:00
salata
 
3 adet fish finger
21:30
2 parça bitter çikolata

Diğer günlere kıyasla son derece güdük sanki, değil mi? :)))
Çikolatalar ise aslında ilk önce 1 adet olarak yendi ama sonra "e hadi yıkanacak bu kase, diğeri de yensin" diye annem dolanınca ortada ve kimse ağzına atmayınca bir de baktım ki benim mideye inivermiş!! :)

Bu arada, dün Leslie'yi, Jillian'ı, herkesi boşladım - önce ev müsait değildi, ev müsait olduğunda da benim halim kalmamıştı...

Sonuç: Gençler mutlu, ben çok mutlu! Ayrıca, Cuma günü tartıldığım kilomdan 100 gr daha hafifim bu sabah. Neyse ki zararsız ziyansız kapattık bu hafta sonunu, daha ne olsun!

23 yorum:

  1. ayyy hadi gözün aydın :) ben olsam kesinlikle tatlılardan yana tercihimi kullanırdım tatlı canavarı olarak :) allah mutluluklarını bozmasın allah tamamını göstersin allah her günlerini böyle mutlu kılsın.sübaneke dinimiz amin.ben de mehtap hanımın listelerine birinci listeden başladım bakalım hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büşracım çok teşekkürler, mutlu olsunlar gerçekten başka bir şey istemeyiz.

      tatlı sevmez değilimdir ama neyse ki çok büyük bir tatlı merakım yok, sanırım o konuda çok şanslıyım ben :) ama tuzlular, ekşiler, acılar, hamur işleri çok seviyorum ve ona rağmen cumartesi akşamı performansımdan memnunum vallahi yalan yok.

      kendi blogunda yazdığını da okudum bu sabah, doğru bir karar vermişsin, sana booool bol kolaylık diliyorum, 21 gün dişini sıkarsan, o eşiği aşarsan bak işin çok kolaylaşacak! ;)

      Sil
    2. inşallah yaa kendi kendime ters dönmüş böcek gibi debelenmekten bıktım.listelerin sonuçları ortada.inşallah irademi kullanabilirim :)yaza kadar hala geç değil :)

      Sil
    3. hiçbir zaman hiçbir şey için geç değil ;)

      bir arkadaşım dedi ki, diyet vs gibi durumlar bünyenin alışması için 21 gün eşiği var, onu aşmadığın sürece her an pes edebilirsin ve geri dönmen zor olur, halbuki o 21 günü aşarsan gerisi mutlaka gelir çünkü bünye alışır.

      şimdi eğer yapabilirsen takviminde 22.günü işaretle ve o işareti görene dek dirayetle devam et :))

      Sil
  2. ASLICIM HAYIRLI OLSUN ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN İNŞALLAH.
    AZ HASARLA KURTULMUŞSUN BENCE,
    ERTESİ GÜNDE FAST HAFTAYI YAPMAK SANA BİR 100 GR ÖDÜL OLMUŞ,NEGÜZEL.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim serapcım, amin insallah! :)

      ben bu hafta sonundan korkuyordum açıkçası, disiplin sorunu yaşarım diye endişelenmiştim ama her şeye rağmen çok fena kapatmadım ve ödülüm bile oldu gerçekten de dediğin gibi. şimdi, bir süre "sıkı disiplin" planlıyorum ki tartıda 75 görebileyim birkaç haftaya kadar :D

      Sil
  3. Selam Aslicigim,
    Pastanizda cok sikmis.Ben kendimi tutabilirmiydim bilemiyecegim:)))

    Yeni bir hafta ve yeni liste derken liste henüz yayinlanmamis.
    O siki disipline benimde ihtiyacim var( spor konusunda) son hafta Pek faal degildim.Ya iyiki bu blogu acmissin.Mevsimlerde Romada malesef yorumda bulunan az bazen hic yok:))
    Burda böyle Bilgi alis verisinde bulunmak hal hatir sormak iyi geliyor insana:))
    Sevgilerle Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla şulecim ben bu blogu kendi kendime yazar çizerim bir iki arkadaşım görür de belki bana destek verir diye açmıştım, tamamen kendimi oyalamak için. ve o kadar mutluyum ki açtığıma, sizlerle arkadaş olduk daha ne olsun! :)
      sayıca az kaldık bence, o nedenle oraya çok yorum gelemiyor olabilir bir de tabii iş yoğunluğu vs derken mehtap hn'ın çok interaktif olamaması sebebiyle (ki ben bunu çok normal karşılıyorum) belki insanlar çok yazmıyor olabilir.
      spor konusunda iki elin kanda da olsa aç o jillian'ı, zorla kendini, yap bir yarım saatini ayırıp da, bak bir süre sonra vücut kendi isteyecek!!

      Sil
  4. Aslicigim,bir soru
    Ben bir seyi atladimmi?
    Bu hafta ilk listeden tekrar devam mi edecegiz yada yeni listemi gelecekti acil CEVAP verirsen sevinirim.Blogta yeni birsey yok.Sule

    YanıtlaSil
  5. şulecim sanırım bir şey atlamadın (benim de okuduklarım içerisinde senin bildiğinden farklı bir şey yok çünkü) ben de bugün yeni listeye başlayacağız diye hatırlıyorum sabah baktım, öyleymiş gerçekten de. muhtemelen seyahat ya da başka bir sebepten ötürü mehtap hn yayımlayamadı yeni listeyi. ben daha önceki bir yazımda listenin bir gün geç yayımlandığı zamanda kendimi hafif çapta serbest bıraktığımı yazmıştım ve mehtap hn da yanıt olarak "liste bazen gecikebilir ama o zaman özgürlük bayrağı çekilmez, eski listeye devam edilir" gibisinden yazmıştı. bu nedenle ben bugün (ve gerekirse yarın) yani liste gelene kadar geçen haftanın programını uyguluyorum. ama eğer bir şey görür ya da duyarsam sana hemen bildiririm. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. sürekli poğaça yemene ne kadar güldüğümü anlatmam imkansız :) seni tanımadan gözümde canlandırıyorum ve çok komik. benim de bazen öyle takıldığım yemekler oluyor. bu bitmeden bana rahat yok vallaaaaa diye deliriyorum. ya hepsini yiyorum ya da yediriyorum :)))
    gençlere de tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahah dudu sorma yahu gidip gelip elimi poğaça kabına daldırır buldum gün boyu :D
      ama poğaçaya doydum diyebilirim sanırım bir süre poğaça yemesem eksikliğini hissetmem eahuehaueha

      Sil
  7. Söz tutuldu.özel antrönerim jillian ile bulusup 45 dk.sporumuzu basariyla kazasiz belasiz
    yaptim.2 haftada 5 Kilo diyor,bakacagiz ne kadar Basarili olacagim zaman gösterecek.El mi yaman bey mi yaman.Hodri meydan Kilolar:))))Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oooooo!! 45 dakika mı? şule harikasın! :))

      30 day shred programı mı yoksa jillian diğer programlarından biri mi? hangisi?

      30 day shred 20 dk filan sürüyor ya, ondan soruyorum.

      Sil
  8. Shape dergisinden hediye olan DVD
    . Warm-up 7. Dk.
    Power-workout. 28 dk.
    Cool-down. 9 dk

    Ama senin dediginden daha hafifime gitti. Gecen hafta 30 Day shredi yaptim ve bazi hareketler zordu:)) sirt kemiklerimden catir cutur sesler geldi.yaptikca tabii kolaylasiyor ve vücut kaslari esniyor .benim kaslarim Uzun zamandir bu hareketleri uygulamamisti.
    Bu yetmezmis gibi 3 mile Leslie ablamizla yürüdüm.Simdi ev isleri ,önce tabii ki yemek.hava bugün Güneşli ve pozitif enerji yüklüyüm.jillianin DVD lerine www.polyband.de den ulasabilirsiniz deniyor.dvd kutusunda.Sule

    YanıtlaSil
  9. Functional training,Asanas ve Kickboxen karisimi ve Super-Slim-Effekt yaziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsine bakacağım sıradan şulecim, teşekkürler çok! :) duymamıştım bunları, ben de bulabilirsem deneyeyim.

      leslie'nin 3 mil programı da çok güzel ter atmayı sağlıyor bence, bayağı sıkı çalışmışsın yahu! :)

      Sil
  10. Aslı senin mehtap'ın sitesindeki öykünün adı belli oldu " poğaça yiyerek nasıl zayıfladım" ya da " poğaça diyeti" ya da " aslı'nın ufak tefek kaçamakları"

    YanıtlaSil
  11. Ben Nuray yahu bir önceki yorumu yapan yani
    Sen ne yaptın arkadaşım bari tatlıları da yeseydin
    Şaka şaka afiyet olsun hepsi ben de şimdi senin kaçamakları okuyunca ağzıma iki fındık bir kaju attım
    Mehtap gelsin de kızsın bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahahahah "poğaça yiyerek nasıl zayıfladım" hiç fena fikir değil bak! :D

      ctesi olan ctesi'de kaldı ama nuray bak pazar günü "fast week" yaptım, bugün de listesiz dahi olsak dikkatli oldum hep ehe. kızmasın kimse bize :)))

      Sil
  12. Kardesini ve mustakbel kardesini tebrik ederim Asli, Allah mutluluklarini daim etsin. Ah su pogacalar borekler benim de problemim oldu bu haftasonu. Hatta ilk kez ust uste 2 gun savsakladim diyeti(diyet demeyi sevmesem de yememem gereken seyleri yememem gereken zamanlarda yedim) ne yapalim kaldigimiz yerden devam...Ben de yeni listeyi merakla bekliyorum oyle ki oglum gecenin 3 unde uyandi unutekrar uyuttum, kendim uyumadan once telefonumdan kontrol ettim Mehtap hanim yeni bir post yayinlamis mi diye.Bu bagimlilik midir acaba ;-)) Herkese iyi haftalar diliyorum buradan...
    PS: Cincinnati de hala kisa devam dunden bu yana kar yagiyor.Bakalimne zaman bahara kavusacagiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim sevcan :))

      vallahi ne yalan söyleyeyim ne zamandır canım "hamur" istiyordu ve poğaçalar sayesinde doydum bu özlemime hafta sonunda. sonrasında da dikkat etmeye devam ettim, ediyorum. yeni liste çıksa da görsek diyorum!

      kar zamanında güzel tabii de baharda da iyi hava istiyor insan, anlayabiliyorum seni yav...

      Sil
  13. arkadaşlar yeni listemizi gördünüz mü?

    pek güzel yahu lalalalalaaaayyyy :))

    YanıtlaSil