8 Mayıs 2013 Çarşamba

"Kilo Vermede Etkili Yontemler"

Geçtiğimiz gün buraya yazıp da okuyanların bir el sallamasını istediğim andan bu yana çok güzel insanlarla tanıştım, çok çok mutlu oldum! Herkese ses verdikleri için teşekkür ederim öncelikle. :)

Bu yeni arkadaşlarım arasından sevgili iiman'ın pek leziz bir blogu olduğunu da öğrenmiş oldum bu vesileyle, aralıklarla karıştırıp kurcalamaya başladım vakit buldukça, pek severek okuyorum açıkçası, ellerine sağlık iiman. Buraya çok hoşuma giden bir post'u alıyorum:
 
 

Kendi deneyimlerinden "Kilo Vermede Etkili Yontemler" listesi yapmış iiman, ben çok faydalandım ve elimin altında olsun istedim.
 
Eline sağlık iiman, ne büyük faydan oldu bana bilemezsin! Kalan kiloları verirken değil sadece, sonrasında özellikle koruma aşamasında çok çok önem taşıyacak tüm bu maddeler.
 
İzin verdiğin için de ayrıca teşekkürler! :)

16 yorum:

  1. 25 26 madde var her zaman olmasa da çoğu zaman uyduğum en çok benim in önemli olan sıkılmakla acıkmanın farkını anlama sıkılınca atıştıranlardandım mesela şimdi çok daha az yapıyorum bunu
    Nuray

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir liste.
    Belki söyle bir madde eklenebilir.kilo aldiktan sonra yeni kiloya alismamak dahada rahatsiz
    Olmak icin yeni bir kiyafet almiyarak kendini cezalandirmak
    .Dar gelen kiyafetlerin biraktigi kirmizi ezik izlerden nefret edip Kilo vermeye kendini zorlayip ,yeni güzel kiyafet almak icin
    Kendini Kilo vermeye mecbur etmek.zayifllamak icin etkili olur diyorum.( canli örnegi Ben)

    Sule

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir liste,

    Söyle bir madde listeye eklenebilir:)

    Kilo alinca büyük beden kiyafet almayip,o dar gelen kiyafetlerin icinde ezilerek rahatsiz
    Olarak bir süre durmak,kisiyi kilo vermesi acisindan zorlayici olacaktir.

    Bir nevi kendini cezalandirma ,Kilo verince yeni güzel bir kiyafet alarak ödüllendirme metodu.
    Yani benim taktigim.Sule

    YanıtlaSil
  4. Hahha! Buda ipadin bana nanigi :)
    Sistem error deyip yorumu yeniden yazdirmisti.
    Iki yorum ama anlatilmak istenen ayni sey.Butün yollar Romaya cikar.

    Yorumlara verdigim kariskliktan dolayi affinizi reca ederüz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) istersen birini ya da ikisini silebilirim şulecim ama iyi böyle bence, kalsın ne dersin?

      Sil
  5. haftalardir öyle dikkat ediyorum ki arkadaslar, hemen hemen hergünde spor yapiyorum..az önce tesadüfen tartildim ve kilo verdigimi düsünürken kilo aldigimi farkettim:(( inanamiyorum..acaba nerde yanlis yapiyorum?:(((
    sevgilerle
    nil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nil, canını sıkmadan ve moralini bozmadan aynen devam et derim. muhtemelen geçici bir dönemdir, bana da olmuştu. üstelik de en güzel kilo verdiğim dönemde ve her şeye harfiyen uyarken bir gün bir baktım 2 kiloya yakın almışım. ama sonraki hafta içerisinde o 2 kilo da fazlası da gitti.
      ödem olabilir belki? su ve harekete devam etmek bana iyi gelmişti, belki de durum böyledir.

      Sil
    2. insallah öyledir diye umut ediyorum Aslicim..dogrusu hic tartilmasaydim kesin 3-4 kilo verdim diye hissederken birden dün soke oldum:(( ama devam etmek istiyorum her ne kadar moral cöküntüsü icinde olsamda..
      55-56 li kilolarimdaki düsünce tarzim: "ben asla kilo almam ve alsamda bir iki gün dikkat eder hemen veririm" idi..:) su siralar aylarca dikkat ediyorum fakat 500 gr. dahi veremiyorum..
      yinede elimden geleni yapiyor olmak kendimi iyi hissettiriyor Aslicim ve tüm dar gelen kiyafetlerimi olmayanlari kaldirdim daha cok üzülüyorum diye..
      canim benim iyiki sen varsin örnek aldigim ve burada yorumlarini okudugum kisiler!
      sevgilerle
      nil:)

      Sil
    3. istersen bir süre daha canını sıkmadan ve ümidini kesmeden devam et. geçici bir durum olabilir, mevsimlerden roma'dan hatırladığım kadarıyla ne sen ilksin ne de ben ilktim, herkes yaşayabiliyor böyle bir dönem. moralini yüksek tut ;)

      ama baktın bir süre sonra onca dikkate rağmen kilo veremiyor ya da kilo alıyorsun, o zaman bir doktora görün derim, bir arkadaşım benzer bir durumdaydı, doktor bir hormonal durum saptadı tedavi ettiler ve şimdi çok güzel verdi kilolarını :)

      sen de iyi ki varsın, birlikten kuvvet doğuyor gördün mü?!

      sevgiler!

      Sil
    4. cok tesekkür ederim Aslicim! haklisin, pes etmek yok! biraz fazla su siralar kilo vermeye odaklanmis durumdayim, sanki tüm mutlulugum vermem gereken 5-6 kiloya bagli diye düsünürken hayatimda baska mutlu olabilecegim seyleri iskaladigimi farkediyorum..hersey bazen akisina birakildiginda daha güzel ilerliyor bende, ne zaman cok fazla bir seyi istesem bir tutukluk yasiyorum:)
      seni ve burada tanidigim bir kac arkadasi cok severek okuyorum!! gülümsüyor ve kesinlikle örnek aliyorum..
      sevgilerle!

      Sil
    5. ismimi yazmayi unuttum:)
      Nil

      Sil
    6. bak bu dediğinde çok haklısın nilcim :)
      akışında giden hayatlarımıza (kendimize ek stres kaynakları yaratmadan) biraz ince ayar çekebilmekte sanırım tüm olay.
      ben mesela fark ettim ki bunu bir "proje" olarak ele alında, yani o disiplini uygulayınca rahat edebiliyor ve mutlu olabiliyorum - egzersiz yapmak beni gerçekten rahatlatıp mutlu ediyor. bir süre kendimi biraz zorladım tembellik alışkanlığını silkelemek kolay değil ama şimdi gerçekten de mutlu olabiliyorum hareket edince.

      bunu da şunun için dedim: kilo vermeye odaklı yaşamıyorum, son 4 ayda da öyle olmadım ama istekli ve de bir amaca kitlenmiş halde olunca hepsi gelişti kendiliğinden. şimdi spor daha da destekleyici olunca diyeti gevşetmek bile kilo vermeye engel olmamaya başladı.

      mutluluğunu 5-6 kiloya (hatta gerekirse 10-15 kiloya dahi) endeksleme sakın. sen mutlu olmanın yollarını bul ve yap, bu arada da beslenmene dikkat et yeter ;)

      çok çok sevgiler!

      Sil
  6. Reca ne demek şekerim:))) nedir bu ipadlerden çektiğimiz:))))??????

    YanıtlaSil
  7. Asli'cim cok tesekkur ederim :) cok mutlu oldum hem blogumu begenmene umarim hepimizde fazlasiyla ise yarar bu yontemler.
    Sevgiler, saglikli kilo vermeler :)

    YanıtlaSil
  8. Asli'cim gec donusum ve yazim hatasi icin ozur dilerim :( Hem blogumu begenmene hem de faydali bulmana cok sevindim demek istemistim.
    Destegin ve guzel sozlerin icin tekrar tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iimancım teşekkür edilecek kişi sensin, listeyi toparlayan da paylaşmam için izin veren de sensin. ben teşekkür ederim, ayrıca da blogunun müdavimi oldum, söylemeliyim! :)

      listeden faydalanacak çok insan var, biraz dikkatli ve azimli olmak yetecektir aslında uygulayabilmeye. benim çok işime yaradığını şimdiden söyleyebilirim, umarım başkaları da faydalanabilir.

      sana da kolaylıklar olsun, sevgilerle!

      Sil