7 Şubat 2013 Perşembe

25.Gün: Yeni Diyet Listesi

Sabah işe vardığımda ve kahvaltımı yaparken yeni liste henüz yayımlanmamıştı, bu nedenle eski listeye devam edeceğimizi düşünerek biraz sütle 3 kaşık musliyi yuvarlamış bulundum. Hemen sonrasında ise yeni listemize kavuştuk ve böylece azıcık dışına çıkarak günü tamamlayabilmiş oldum.

(Yeni listemiz isterseniz şu sayfanın en altında ya da sahibinin kaleminden tam da şu adreste).

Bu liste bana biraz daha zor geliyor diğerlerinden: işyerimdeki yemekhanede çıkan yemeklerle uyum sağlamak çok kolay olmayacak gibi görünüyor (şansıma bugün öğlen fasulye yemeği vardı da bir güzel yiyebildim ancak gördüğüm kadarıyla ilerideki günlerde aynı şansa sahip değilim). Evde hazırlayıp götürmek gerekecek. Bir gün patates + yumurta, bir gün tavuk göğsü vs ile idare etmenin bir yolu bulunacak elbet, yeter ki istesin insan.

Ve bendeniz istiyorum evet :)

Bugünümüz efendim:

25.gün
07:45
3 kaşık musli & süt
10:45
1 elma
 
2 ceviz
12:45
1 kepçe mercimek çorbası
 
yeşil fasulye yemeği
 
1 dilim kepek ekmeği
15:45
2 adet petitbeure bisküvi
 
sütlü kahve (şekersiz)
19:30
salata
 
1 tavuk göğsü
 
haşlanmış fasulye


Şimdi, yarın - öbür gün - bir sonraki gün yiyeceğim o yeşil çorbayı planlamakla meşgulüm. Artık yeşil ne bulduysak tıkacağız tencereye, biraz bulgur biraz su, tıkır tıkır tıkır pişsin bakalım. İlaç niyetine içeceğiz yapacak bir şey yok! Yarın akşam ve hafta sonu da sanırım öğlenleri idare edebilirim bununla.

Anahtar kelime: "idare". 8 kilonun ötesine geçmek için 9 güncük yapılmayacak bir şey değil.

4 yorum:

  1. Bana da bu liste daha kolay geliyor. Oglen sebze yemek filan guzel, 2 ogun et balik zor oluyor. Hic kucumseme yesil corbayi aslinda guzel olabilir. Ben kereviz, pirasa, bulgur, soganla yaptim bu diyet icin cok da guzeldi. Bas icine baharati :))) Haftasonuna denk gelmesi kotu oldu, oglen yemeginde icmeyi dusunuyorum. Haftasonu en azindan aksam hani balik, et keyfimiz olsun :)

    YanıtlaSil
  2. henüz denemedim çorbayı dudu, bu akşam eve gidince yapıp deneyeceğim, bakalım nasıl olacak :)
    listeye aslında genel itibariyle bayıldım, sebzeye hasret kalmıştım valla fakat işyerinde yapması daha zor benim için, çok pratik değil demek istedim. yoksa valla yok bir şikayetim :D
    akşamlara ben de balık düşünüyorum, hafta sonu çorba öğlen olur ancak.

    YanıtlaSil
  3. corbayi yaptim. bayaaaaa yani bayaaaa sulu oldu. ben suyunu fazla koymus olabilirim. az koy sen cunku benimki bayaaaaa sulu :))))) bu aksam 9 gibi acliktan bayilarak uyurum herhalde. hafta sonu da ancak oglene icilir bu :))

    YanıtlaSil
  4. duducum ben de dün yaptım ama uyuyakalınca yazamadım :) yemek gibi oldu benimki valla hiç de öyle çorba gibi olmadı... tarifi bugünün postuna ekledim, bir bak istersen çok lezzetli oldu! :)

    ben bunu akşamları yemeğe karar verdim, bu öğlen için bulgur pilavı düşünüyorum valla pek canım çekti! :)

    YanıtlaSil