9 Şubat 2013 Cumartesi

27.Gün : Yeşil Çorba in da house!

Bugün bu listeyi gördüğümden bu yana beni mutlu eden ve o günden beri (iki gündür) canımın istediği bulgur pilavına kavuştum, pek mutluyum! 1'e 2 kupa ölçüyle yaptım (1 bulgur, 2 su) ve bir çorba kaşığı zeytinyağı + 1 soğan + 1 çorba kaşığı kadar biber salçalı domates salçası kullandım, üzerine nane & kırmızı biberle pek şahane oldu demeliyim. Yanında bol salatayla, missss! :)

Yeşil "çorba" bugün ufak bir farkla bizim oldu: dün içine koyduğumu söylemeyi unuttuğum limonu bugün çorbanın içine koymayı unuttuk gitti... Lezzet belki de bu nedenle dünden kötü geldi ama gene yenmeyecek gibi değildi asla. İşin sırrı belki de çorbadan ziyade yemek gibi olmasında da olabilir, o kadar emin değilim bundan. Fakat bu akşam bir fotoğraf çektim unutmadan. Benim "çorba"m böyle görünüyordu:



Dünyanın en güzel görüntülü yemeği olmayabilir ama bir ıspanak yemeğinden nesi eksik, sorarım size! Hem de sağlıklı! ;)

Yarın son, yarın sanırım öğlen için hazırlayacağım bunu. Sonrasında bir süre uzak durarım muhtemelen ama aralıklarla yapıp yemekte fayda olacağına karar verdim.

Evet, bugün neler yendi içildi, liste aşağıda:

27.gün
09:00
beyaz peynirli tost
 
domates & roka
11:30
4 kaşık yoğurt
 
1 elma
14:00
3 kaşık bulgur pilavı
 
yeşil salata
16:30
2 adet petitbeure bisküvi
 
sütlü kahve (şekersiz)
19:00
"yeşil çorba"

Sanırsam bir saat kadar sonra bir kahve içerim. Sonra da yatıp uyumak iyidir.

2 yorum:

  1. alakasi yok benim yesil corbamla :))) neyse ama ise yariyor saniyorum cunku 300 gr gitmis. yok canim tartilmadim, hissediyorum :PP
    gurbette simit buldum yedim sabah, o da bayat cikti bosuna yemis oldum :D
    sogan, kereviz filan koyup bu yesil corbadan bi daha denemeyi dusunuyorum ben bu hafta icin. gercekten cok saglikli gibi :)

    YanıtlaSil
  2. benimkisi çorba bile değil zaten ahahaha tek ortak noktamız yeşil olması sanırım. bir 300-500 de benden gitmiş, dediğin gibi ben de biraz daha "çorbalaştırarak" ara sıra yemeyi içmeyi düşünüyorum.

    simitimi aldım, öğleden sonra ara öğününü bekliyorum ben de, öğle yemeğinde yeşil çorbamtrak var benim için :)

    YanıtlaSil