14 Şubat 2013 Perşembe

31.Günde Kardeşlerle "Aydönümü Kutlaması" :)

Ben size sabahın köründe yazıyorum, aslında resmi olarak bugün 14 Şubat ve de diyetimizin birinci ayının bitişini işaretleyen, sabrımızı ve azmimizi belgeleyen ve bunun da dışında sevgililer günü nam özelliği gözümüze sokan neşeli bir sabah. ;)

Dün, diyetin ilk ayının bitişini kardeşlerimle birlikte şahane bir şekilde kutladık!

Doğuştan kardeşim olsa ancak o kadar sevebileceğim canımıniçi C. ile dünyalar tatlısı karısı ve bir-iki aya kadar da anne olmaya hazırlanan tatlıcık B. ile felekten bir gece çaldık efenim. Felekten gece tanımı şu:

Salata
Tavuk
Yeşil Çay
Bir adet hevesle beklenen DVD (filmin ne olduğunu söylemeyeceğim, nein!)

"Gelin hanım" (hehehe şaka şaka B. da benim en az C. kadar sevdiğim kardeşimdir bu böyle biline!) haaaaaaaaarika ve koskocaman birer salata yapmıştı hepimize. Kendilerini de benden ayırmayarak oturup benimle salata yedi garipler (tek fark onların sosunda olan nar ekşisini benim sosuma koymamamız oldu).

 
Tavukları minicik minicik kesmiş, biraz soya sosu ve bol kekikle misler gibi kavurmuş, taptaze süper karışık yeşillikleri almış ve fesleğenli kekikli limonlu zeytinyağlı (kararında) sosa bulamış ve önümüze harika kocaman kaselerde koymuş, daha ne yapsın? B.cım seni öpüyorum buradan!!
 
Sonrasında film izlerken sırf benim de canım çeker de yoldan çıkarım diye mısır patlatmadıklarından şüpheleniyorum, mahrum bıraktığım için azıcık üzgünüm sanırım. :( Onun yerine bitter çikolata yedik ve de yeşil çay içtik, filmimizi izleyip güldük eğlendik ve her zaman olduğu gibi "T. Klanı" ile çok güzel vakit geçirdim. Bir sonraki planımız bir hafta sonu gününü tamamen kapatıp Yüzüklerin Efendisi maratonu yapmak yeğen hanım teşrif etmeden önce: sabırsızlıkla bekliyorum! ;)
 

31.gün
07:45
1 dilim tam tahıllı ekmek
 
1 dilim peynir
 
5 adet yeşil zeytin
10:15
2 adet petitbeure bisküvi
12:45
1/2 porsiyon tavuk göğsü
 
marul & kırmızı lahana
 
1 adet biber (kızarmış)
 
1 servis kaşığı koyu cacık
 
1/2 kase sebze çorbası (kremalı)
16:00
1 portakal
 
2 ceviz
19:30
karışık yeşil salata
 
tavuk kavurma (soya soslu kekikli)
21:30
1 parça bitter çikolata (madlen)

 
Egzersiz mi dediniz? Evet, evde değildim ve o nedenle Jillian egzersizimi yapamadım ama servisten indiğim noktadan T. rezidansa kadar 20 dk tempolu yürüyüş yaptım bu arada, yetmez mi?


7 yorum:

  1. dun dun bayagi bi bozdum. aglamistir diyet :) ben de karnimi ovustura ovustura uyudum... :)

    YanıtlaSil
  2. yağsız ve tuzsuz mısır patlağı yiyebilirsiniz. faydalı da.bol lifli hem tok tutar hem de bağırsaklara iyi gelir demişti taylan kümeli :) ama yağsız tuzsuz ne kadar lezzetli olur bilmem :)

    YanıtlaSil
  3. az önce ciddi bir sınama geçirdi diyetim ama alnımın akıyla çıktım vallahi (detaylar akşam yazısında ehehe ama kendimle müthiş gurur duyuyorum, söyleyeyim şimdiden).

    bu arada, şişkoroman, ben zaten uzuuun zamandır tuzdan uzak duruyorum hipertansiyon nedeniyle, alışığım tuzsuz mısıra (hiç fena değil alışınca) ama yağsızını bilemedim, o da olur herhalde neden olmasın :D

    YanıtlaSil
  4. Ben de senle gurur duyuyoum başına ne geldiğini bilmesem de, sen bizim yıldızımız, medar-ı iftiharımız (öyle mi yazılıyordu emin değilim), en incemiz, en fitimizsin. Yürü Aslı, kim tutar seni!

    YanıtlaSil
  5. huheuehuheuheuehueh çok terbiyesizsin zeynepcan fakat bilmelisin ki yarın sabah birlikteyiz ve zangoç gibi tependeyim :P

    YanıtlaSil
  6. Yediğim peynirleri saycan di mi biliyom ben başıma geleceği :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. no peynirLER! just peynir!
      görürsünüz siz benim gibi bir canavarla diyet kahvaltısı nasıl yapılır :P

      Sil