21 Şubat 2013 Perşembe

39.Gün: Yeşil Çorba'nın dönüşü!

Detoksun bitiminin ardından bugün fazla arsızlaşmadım.

Sabahla öğle arasında 2 kahvem var (kahveden kastım tabii ki türk kahvesi: türkiye'de yaşayıp da buraya ait olan kahvenin önüne bir de "türk" sıfatını koymak bana komik geliyor. kahve odur kanımca burada) ve akşamüstü de bir tane sütlü nescafem. Benim için çok büyük bir ilerleme olduğunu düşünüyorum bunun ve tamamı detoks programının başarısı.

Gün çok yoğundu, sevimsiz de geçince sabah ara öğününün saati de miktarı da öğle yemeğinde yediğim miktar da fazla şaştı. Yapacak bir şey yok, ilerideki günlerde telafi edeceğiz artık.

Bugün şunlar girdi kursağa:


39.gün
07:45
1 dilim tam tahıllı ekmek
 
1 dilim beyaz peyni
 
6 siyah zeytin
11:15
1 kase yoğurt
13:00
"yeşil çorba"
16:00
1/2 simit
16:30
sütlü kahve (şekersiz)
19:00
hindili soğan yahnisi
 
salata

Bana öğleden sonra ara öğünümü sağlayan sevgili arkadaşım G.'ye 70milyon önünde çooooook teşekkürler! :)

Son olarak: yeşil çorbalı günler geri geldi! Bugün (ve yarın) öğle yemeği olacak bana. Cumartesi sanırım akşama kalacak çünkü Cumartesi de benim için sınav gibi bir gün olacak: öğleden sonra çay davetine gideceğim mis gibi mamaların olacağı. Tanrım aklımı koru!! :)

3 yorum:

  1. valla ben o çay davetlerinde gerçekten yemek istemiyorsam tam motive gittiysem başarılı yüzüm ak çıkıyorum.ama zaten kendimi zor tutuyorsam amaaaaan battı göbek yuvarlana yuvarlana gider yi gitsin diyorum..sonra pişman oluyorum tabi.ama ikramlardan almamak olmaz ayıp.o zaman salata tarzı şeyleri tercih ediyorum.tabağımın büyük kısmını salatayla dolduruyorum.ve onu da çok yavaş tiftikleye tiftikleye yiyorum bi yandan kızıma yediriyomuş gibi yapıyorum vakit geçiyor :D

    YanıtlaSil
  2. valla şu detoks programı dahi beni bu kadar strese sokmamıştı şişkoromancım (kısaltmaya kalktım, "şişkocum" oluverdi, olmadı sanki ahahaha) çünkü gideceğimiz davetin evsahibesinin çok maharetli olduğunu pek çok kereler duydum, irademi çelik kıvamına getirmem lazım :D
    şimdiye kadar neler yendi önümde ve hiç gık demedim, yoldan çıkmadım ama bu sefer içliköftelere ne kadar dayanabileceğim çok meçhul. neyse ki diyet yaptığım bilinen bir konu, belki bana göre de (kemirebileceğim) bir iki şey olur :)

    YanıtlaSil
  3. bana büşra diyebilirsin ama yok o da uzun geldi büş bü b falan alınmam yani :p

    oraya giderken şunu düşün nasılsa tatlarını biliyorsun.

    YanıtlaSil