24 Şubat 2013 Pazar

42.Gün: Nihayet "Serbest" Bir Gün!!

Önce dün akşamki giriş sonrası olanları anlatalım çabucak bitirelim o faslı ve bugünün heyecan verici "listesiz serbest gün" macerasına geçelim.

Dün yazdım yazımı, "yayınla"ya bastım ve görev bilinci içerisinde içeriye geçerek Jillian'la 30 day shred programının ikinci seviye egzersizlerini yaptım. Duşumu aldım, "İki Kule"yi izlemek üzere bir avuç kuruyemişle (benim kavanoza dalanlar sağolsunlar koca kavanozda 3-5 fıstık ve bir ton ayçekirdeği bırakmışlar, fındıklar ve leblebiler uçmuş gitmiş) televizyonun karşısına kuruldum. Filmi izleyemedim (çok büyük kayıp değil tabii daha önceden 10 kere kitabını okuduğum ve 20 kere de filmini izlediğim göz önüne alınırsa) ama yemişleri yedim, oh canıma değsin. Diyetin de dışına çıkmış sayılmam sanırım (ya da umarım artık zaten olan oldu). Derken saat 23:00 oldu ve ben kitabımı alıp yatağıma sığındım. Fakat dostlar o mide nasıl kazınır öyle o saatte? Nasıl izin vermez kitaba konsantre olmaya! Olmadı olamadı, yenemedim içimdeki canavarı ve mutfağa gittim.

Sorun bana... Ne yedim? 6 tane badem. Bu (en azından geçmiş "gece yemeği seansı" performanslarım düşünülürse) diyetin bunca süresindeki ilk yoldan çıkışım olsa da, sanırım çok da beter fena bir durum olmasa gerek!

Gelelim bugüne. Listesiz, özgür, şahane bir gün oldu! Yani, biraz arsızca bir gün oldu zincirlerimden boşalınca ben ama yine de az hasarla atlattığımı düşünüyorum. Bir önceki günün yorgunluğu ve uykuya geç yatışım sonrasında kendi standartlarımda geç bir saatte (08:45) uyandım. Kahvaltım mis gibiydi, biberim acıydı, mutluydum. Ama saat geç olunca bir kez daha hafta sonu klasiğime uyarak ara öğünü hopladım zıpladım geçtim gittim. Öğlene doğru Jillian'ın kollarına atarak kendimi hem level 1 hem level 2 egzersizlerimi arka arkaya yaparak kendimi özgürleştirdim. :) Devamında bir egzersiz klasiği: duş. Sonrasında da koskocaman bir marul & roka & domates salatası ve üstüne light ton balığı. Akşam maça gideceğim için öğleden sonra ara öğünü ve akşam yemeğinin arası da çok yakın oldu (ki zaten akşam yemeğim elimde yollara düşmek zorunda kaldı ya, ona da bir neyse çekelim).

Maç dönüşü tezahüratların boğazda yaptığı tahribatı ve soğuğun etkilerini de domates çorbası ile bertaraf ettik ve şimdi artık Pazartesi sendromunu tüm ağırlığıyla yaşamaya hazırız! :)


42.gün
09:15
1 tost (beyaz peynirli)
 
1 domates + 1 yeşil biber
11:30
sütlü kahve (şekersiz)
13:30
karışık salata
 
160 gr light ton balığı
 
1 dilim çavdar ekmeği
15:30
1 portakalın suyu
 
2 çorba kaşığı musli
 
6 adet kuru üzüm
 
6 adet badem
18:00
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı kadar labne
 
2 dilim çavdar ekmeği
21:15
hazır domates çorbası


Yarın yeni listemiz açıklandığında tekrar görüşürüz!

3 yorum:

  1. Ben artık salata yaptığımda zeytinyağı ve ekmek hakkımla kızarmış ekmek yapıyorum salata üstüne baharatlı, tavsiye ederim bebeğim

    YanıtlaSil
  2. Cok keyifli bir blog... :-)) Gordugum kadariyla her ne yapiyorsaniz, iyi yapiyorsunuz... Sonuclar da gosteriyor zaten...
    Yaramazlik yapma potansiyelinizi :-))goz onune alarak bir oneri... Herhangi bir nedenle yeni liste gec kalirsa, bir oncekine sakin sakin devam edilir, oyle ozgurluk bayragi acilmaz. Neyseki bu seferki masum olmus, ona liste disina cikmak bile denmez... Ara ogunleri atlayan yaramazlarin aclik duymasi normal bu arada...

    YanıtlaSil
  3. aman allah yakalandım! :))
    mehtap hanım, bu fırsatı da ayrıca değerlendirip size teşekkür ederim. "her ne yapıyorsanız" demişsiniz, sadece sizin listelerinizi takip ediyorum ve dışına çıkmamaya çalışıyorum (pazar'ı unutualım lütfen!!) ve egzersiz yapıyorum daha önce hiç yapmadığım kadar. yani, benim irademin olduğu kadar, sizin de yönlendirmenizin müthiş payı var tabii bu 12 kilo kaybında. yol da devam ediyor ;)

    zeynepcim, o da iyi fikir valla, hafta sonu yapacağım bunu!

    YanıtlaSil