25 Şubat 2013 Pazartesi

Biraz şımarma vakti :)

Bir süredir yazacağım ama vakit bulamadım bunları şuraya not etmeye, edeyim de dursun.

2-3 gün önce çok hoşuma gittiğini de söyleyerek "Kendini yemekle ödüllendirme, sen bir köpek değilsin" anlamına gelen bir görsel paylaşmıştım, hala aynı fikirdeyim!

Fakat bir de şöyle bir şey var, yemek yemek de sosyal hayatımızın önemli sayılabilecek bir kısmını kapsıyor. Ya da, şöyle diyelim, sosyal hayatımızın bir kısmı da sofralarda geçiyor eşle dostla.

Benim ailem ve arkadaşlarım diyet yapmamla ilgili çok destekleyici oldular. Evde pişen yemekten, dışarıya çıktığımızda gideceğimiz yerin seçimine kadar ve hatta ev ziyaretlerinde yapılan ikramlara kadar herkes benim yeni beslenme alışkanlıklarımı göz önünde tuttu. Herkese teşekkür etmem lazım bu konuda, desteksiz bunun olması çok zor. Şanslıyım ben.

Anneciğim arada bir de olsa yaptığımız "Çin yemeği & Sushi" kaçamaklarımızdan mahrum kaldı. Barış arkadaşım maça giderken koştur koştur yolda alıp da yuvarladığımız o şahane sokak köftesini yiyemez oldu yanımda (yarım ekmek köfte!!) Rakı masalarında otursam da eşlik etmedim ve bu nedenle kardeşimle birlikte arkadaşlarımız benim yanımda (belki de canım çekmesin diye düşündükleri için) daha usturuplu içtiler. Vs vs vs...

Ben de (tabii ki öncelikle kendimi düşünüp kendimi motive etmek adına!) onlarla görüşerek her birine birer motivasyon görevi verdim milestone'larıma uygun bir şekilde:

Milestone'larım neler?

80 kg : annecimle makul ölçülerde (sağlığa uygun seçimlerle) Çin yemeği sefası - annem ısmarlayacak :D

77,5 kg : ilk uygun fırsatta (listemizin de izin verdiği durumda tabii) maç öncesi Barış'la birlikte içi alınmış çeyrek ekmek köfte. Barış ısmarlayacak :D

75 kg : kardeşim bana istediğim bir elbiseyi alacak :D

72,5 kg : Özlemim ve dünyalar tatlısı sayın eşi ile bir rakı sofrası - rakı EN FAZLA 2 duble olabilir ve mezeler de akıllıca seçilecek.

70 kg: G'ciğim beni Kolcuoğlu'nda rakılı makılı kebaplayacak.

65 kg: BÜYÜK FİNAL! Bu görkemli ödüle henüz karar vermedim ama talihlisi tabii ki Ç'ciğim olacak.

Eh, genelde milletin kesesine zarar "ödül"ler bunlar (ben mola demeyi tercih ediyorum ama bu onun ne olduğunu değiştirmiyor hahahaha).

Listelerde bazen "bir öğün serbest" olabiliyor (yeni listemiz öyle mesela - aaaa evet yeni program bu sabah var Mehtap Hn'ın blogunda, hemen ŞUraya tıklayarak görebilirsiniz, bizim "Diyet Listeleri" sayfasına da aldım) ve öyle bir fırsat görürsem, yeni alışkanlığımı bozmayacak şekilde bundan faydalanabileceğimi düşünüyorum.

Anahtar iki kelime bence burada kritik: "abartmadan" ve "egzersiz". Yani, hareketi bırakmadan!

Herkese iyi bir hafta olsun. :)

11 yorum:

  1. detoks beslenmeden sonra neye geçtiniz nasıl devam ettiniz ben takip edemedim, kaçırdım sanırım. detoksu takip eden bir liste bulamadım en son yayınlanan dışında? bu detoks kaç gün? gerçek hayata dönüyorum panik yaptım :))) heeeelp!

    YanıtlaSil
  2. panik yok şekerim hemen ustaca yanıtlıyorum copy & paste yöntemiyle hahaha:

    "Bu 5 günden sonraki 3 gün boyunca tekrar yeşil çorba: her günün bir öğününde sadece yeşil çorba içilecek (tarif bu sayfanın yukarılarında, 3.programda var). Yeşil çorba dışındaki öğünleri istediğiniz listeden seçebilirsiniz.Bu 3 gün protein - süt - yoğurt var. Yeşil çorba yanında başka bir şey yok. 9.günde ise diğer listelerden birisi uygulanacak."

    YanıtlaSil
  3. kör müyüm ben niye görmedim acaba bunu :)
    mucize şekilde 1 kg. verdim. sen de ne haldesin merak ediyorum, toplu okuyacağım :) kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  4. Bu ödül meselesi hoşuma gitti:)))

    YanıtlaSil
  5. göremezdin dudu'cum bunlar yorumlar içerisinde vardı, bak ben listelerle ilgili bulabildiğim her şeyi burada "diyet listeleri" tabına ekliyorum, oraya da bakabilirsin.

    e süpermiş 1 kg! aferin sana, hadi şimdi devam kaldığın yerden hız kazanmak için :) ben iyi gidiyorum yahu, 12 kg verdim sayılır (11,900) ve hiç fena değil sanki ha?

    esra, bu ufak tefek (ki aslında benim durumumda hiç de ufak tefek olmayan) ödüller / hediyeler çok motive edici oluyor ara sıra insan tıkandığında! :) mesela ben, 40 küsür günün sonunda fazlaca bezdim bu diyet işinden (evet, hala tam anlamıyla bir "yaşam biçimi değişikliği" olarak benimseyemedim, zaman alıyor benim için bu bakış açısı değişikliği) ve bu nedenle de kendime böyle havuçlar yarattım - neyse ki çevrem bu konularda çok destekleyici, kimse "olmaz" demedi! :)

    YanıtlaSil
  6. en keyif aldigim blog.
    aman bezme iyi gidiyorsun.
    hatta ben bazen listelerinde yararlaniyorum.
    organize 10numara.jillian OMG.
    buranin mübtelasi oldum.
    sevgiler
    öykü

    YanıtlaSil
  7. öykü merhaba! :)
    teşekkür ederim beni motive eden sözlerin için.
    bezmek yok, devam ediyoruz (henüz şafak hala karanlık ama olsun valla yaklaşıyor ya, o da yeter!)

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Hic fena degilde ne demek,Asli !
    Bende veriyorum ama aheste aheste.senin ki rekor gibi 40 günü biraz gectik ama benimki
    Seninkinin yarisi kadar.:(
    Ama olsun,devam yas 43 ondanmi ,Ben zaten zor kilo veririm ondanmi?
    Vs, vs,vs......
    Gecen sene yaptigim ilk ciddi ve siki diyette 3 ayda 9 kilocuk vermistim.
    64 den 55 düsmüstüm. Bende listelerini bir gözden gecireyim.kolay Gelsin.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sule'cim destegin icin cooook tesekkur ederim!
      fakat verilen kilolari karsilastirmamak lazim, sen 60lardasin anladim kadariyla ve ben teeee 94 kiloyla basladim diyete. eh, bu kadar kocaman kutlenin daha cabuk "odem & aski kilo" vermesi normal degil mi?
      yas konusunda aslinda cok delicesine bir fark yok aramizda ama ilerledikce metabolizmanin da yavasladigini okudugumu hatirliyorum, onun da belki etkisi vardir.
      sule, egzersiz yapiyorsak, sabirdan da geri kalmazsak bu is olur, birlikte yapabiliyoruz bak! :)

      Sil
  9. Sevgili Asli,

    Ben de senin gibi Mehtap Hanim'in diyet programini takip edenlerdenim. Ben biraz gec basladim ve su an 3. asamadayim, detox öncesinde yani.

    Söylemek istedigim, iyi ki var bu blog, iyi ki yaziyorsun! Bazen kendimi cok zayif ve iradesiz hissettigimde hemen blogunu aciyorum. Iste diyorum, devam eden biri var. Üstelik yedikleri burada, düsünceleri burada. Onun da zayif düstügü anlar var ama basarmak mümkün :)

    Ayni sürecten gecerken senin tecrübelerini okumak, zayiflama yolunda yalniz olmadigimi gercekten hissettiriyor.

    Sevgiler,
    Elif

    Demem o ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili elif, merhaba! ne iyi ettin de bana bir yorum biraktin. nasil ki sen motive oluyorsan ben de burada bizler dayanistikca muthis motive oluyorum. sanirim biraz da bu nedenle pes etmiyorum. ;)
      sen de ne zaman ne paylasmak istersen buraya iki satir dus.
      tesekkurler ve sevgiler!

      Sil