14 Şubat 2013 Perşembe

Gururlardan Gurur Duyalım Bu Kutlu Günde! (Gün 32)

Önce basit, net, en bir kolay şekilde şu listemizi şuraya ekleyiverelim, sonra asıl önemli konuya geliriz elbet:


32.gün
07:45
2 etimek
 
1 tatlı kaşığı bal
10:30
2 mandalina
 
2 ceviz
12:45
1 dilim kepek ekmeği
 
marul & kırmızı lahana
 
1 biber & 1 kornişon turşu
 
1 tabak türlü (kabak&fasulye)
14:00
1/2 lokma "bıcık"
16:00
1 elma
19:00
tavuk suyuna şehriyeli çorba
 
salata
 
haşlanmış brokoli
 
2 adet ızgara köfte
 
2 adet chicken finger

Akşam yemeği notu: aç kalmamak için o chicken finger'ları yemem gerekiyordu, anlıyor musun? Mersi.

Sevgililer gününden daha kutlu olan üç şey vardı bugün:

1 - Aydönümümüz :)

14 Ocak'ta başladığımız diyetimiz dün standart 31 günlük ay devrini tamamladı malumunuz. Bugün yeni ay devrine başladık ki bir 31 gün sonra da aynı şeyi yazabilmeye niyetliyim. Devam ediyoruz disiplinle!!

2 -  Tekrar biraz kilo vermiş olmak :)

Biliyorsunuz son 3-5 gün boyunca 5 gr bile verememiştim ve oflayıp poflamakla meşguldüm. Aslında haftasonu tartılmayı düşünürken bugünün aydönümü olması nedeniyle tam bir ayda ne kadar verdiğimi görebilmek için karar değiştirdim ve sabah tartıldım. Taaam 500 gr (!) verebilmişim, ki böylece toplamda verdiğim kiloların sayısı 9,5 olmuş oldu. Şahane valla, pes etmeden 300 - 500 vereceğiz demek ki!

3 - Büyük imtihandan başarıyla geçmiş olmak :)

Tunceli'li / Dersim'li olanlar ya da oralı yakınları bulunanlar bilir tanır "bıcık"ı. Şahane bir besin maddesidir kanımca. Çok genel olarak tarifi su - un - maya ile yapılan bir çeşit ekmek/kek arası, tuzlu bir şeydir. Bazen fırından çıkar çıkmaz dilimlenir (içi böööööyle hafifcecik nemli gibidir) ve afiyetle yenir, bazen de fırından çıkartılır, içi oyulur ve oyulan iç sarımsaklı ayranla ıslatılarak tekrar oyulduğu yere yerleştirilir. Benim tarifimden daha iyisini Dersimliler yapabilir ama benim elimden bu kadarı gelir, zaten tarif ederken dahi kendimden geçmeye yaklaşım! :) Neyse kardeşlerim, bizim şirketin sevgili bir çalışanı her yıl bir kez getirir eşinin yaptığı bıcığı ve ben bunu hiç sektirmeden yerim! Bugün de getirdi, sıcacık, mis gibi kokulu, şöyle 6cm2 boylarında bir parça. İçim gitti, niyetini bozmak istemediğim için (oruç sonrası getirir hep) kabul ettim ve 5 dakika kadar masamda durdu. Bakıştık ve aklımdan neler neler geçti... Kalorisini hesaplamaya ve onu yemek için kendime bahaneler yaratmaya çalıştım. Sonunda kaptım bıcığı, gittim yöneticime ve masasına bıraktım. Ardıma bakmadan kaçacaktım ki amaca uyması için en azından ufak bir parça yemem gerektiğini söyleyince yöneticim (cidden mikroskobik boyutlarda) küçücük bir parçayı ağzıma atarak kendi odama doğru koşarak uzaklaştım. Ağzımda ufacık bir bıcık tadı kaldı evet ama içim kan ağladı çünkü tabii ki yetmedi, yetemedi! Önümüzdeki yıla kadar verilirse bu kilolar, 2014'te kavuşacağız sevgilim! :)

Gurur duyuyor muyum?
Cidden duyuyorum!
Çikolataymış, tatlıymış, makarnaymış, pizzaymış, patatesmiş, bunların hepsi boş, hepsi karşı koyabileceğim şeyler çünkü.
Ama bıcığa hayır dedim ya artık başka da bir engel çıkamaz önüme!

BU DİYET BEN BİTTİ DEMEDEN BİTEMEZ ARKADAŞIM!!!

Egzersiz mi? Evet tabii ki Jillian egzersizi yapıldı bitti bugün de. Azimliyim, devam edeceğim!

3 yorum:

  1. Aslan Aslı, kaplan Aslı, Jillian Aslı :)

    YanıtlaSil
  2. ahahahahaha yaaa dalga geçmesene! aslan aslı kaplan aslı tamam ama asla bir jillian değil!

    YanıtlaSil
  3. muhtesemsin! bicik ne hic duymadim bile ama bu kadar sevip karsi koyabildiysen super! ben bozdugumda; hic sevmedigim normalde yemedigim halde cips yedim :)) tam anlamiyla bir sacmalamaydi. neyse 31 gun sonunda 4.700 vermisim. iyi gidiyoruz iyi. :)

    YanıtlaSil