9 Şubat 2013 Cumartesi

My Fitness Pal

Bir önceki postumda da söylediğim gibi, arkadaşım Zeynep de artık bir diyet ortağı bana :) Kendi blogundan takip ettiğim kadarıyla hiç de fena gitmiyor (evet, blog yeni ama Zeynep azimli ve çalışkan: gün gün girmiş geriye dönük olarak ve eksiği kalmamış gibi görünüyor şu anda). Onun da dediği gibi, insanın gerçekten canı pek de bir şey çekmiyor bu diyetler serisinde, kişiyi en rahatladan da bu bence. Geçiyoooooooooooor geçiyor işte aynen öyle, takipçinim Zeynep aynen devam! :)

Zeynep'in yazılarından birinde dikkatimi çekti ve inceledim, bize hoş ve işe yarar bir site önermiş:
 

Ben tanımıyor bilmiyordum burayı. Faydalı bir eser olabilir diye düşünüyorum. Deneme amaçlı olarak bugünümü yazdım üşenmeyerek teeek tek tek tek tek ve de sanırım %10 aşağı ya da yukarı hata payıyla aşağıdaki performansı yakaladığımı öğrendim (bizim bazı gıdalarımız birebir orada yer almayabilir, yakınlarından seçtim, siz de yapabilirsiniz) :

 09.02.2013
Calories
Carbs
Fat
Protein
Totals
1172
142
39
44
Your Daily Goal
1200
165
40
45
Remaining
28
23
1
1

Aslında tahminimce aldığım kalori bundan daha az (örneğin peynir oradaki ölçüden az, bulgur pilavı da öyle...) ama işte bu halde dahi aldığım kalorinin almam gerekenden daha az olduğunu görebiliyorum. Azaltmak iyi ama gözünü çıkartmamak lazım diye düşünerek bir önceki güne (dün, 8 Şubat, 26.gün yani) baktım, daha da vahim bir durum çıktı ortaya:

 08.02.2013
Calories
Carbs
Fat
Protein
Totals
779
102
17
31
Your Daily Goal
1200
165
40
45
Remaining
421
63
23
14

Bilemedim, bir bakıp da ses etseniz ya nedir ne değildir durum diye? :)

8 yorum:

  1. aslım ben de yükledim beni eklesene arkadaş olarak pisikopatiyim

    YanıtlaSil
  2. canım nereden bulacağımı bulamadım, e-mail adresine invite gönderdim :)

    YanıtlaSil
  3. Oley ben de sizi ekliyim hemen :)
    Aslı'm günde 1000 kalori almayınca vücut kıtlığa giriyor diye biliyorum, ama programda goals bölümüne girip kendi/boy kilona göre o sana ne alman gerektiğini söylüyor, o daha sağlıklı olur. Bir de olmayan yemekleri ben içine ne koyduysam onları tek tek ekleyip giriyorum (yağı ıvır zıvırıyla birlikte), porsiyonları da istediğin gibi ayarlayabiliyorsun (biraz kurcala görürsün). Ben özellikle haftalık almam gereken protein, vitamin miktarını görüp tamamlamaya çalışmak için kullanıyorum programı, öneririm :)

    YanıtlaSil
  4. valla zeynepcim iyi oldu bu site gerçekten, teşekkürler sana çok çok! ben de eğer direkt ve net olarak o yemeği bulamıyorsam içindeki malzemesini yağını mağını ayrı ayrı giriyorum, şu bizim meşhur "yeşil çorba"yı öyle yaptım mesela, iyi oldu.
    kalorilerin altında kalıyormuşuz gerçekten de, daha dikkat etmek lazım, faydalı oldu bu açıdan bu site dankeşön!
    ekledik sanırım birbirimizi şimdi oradan da bakarım artık kim ne yiyor ne içiyor: aslı takipte :P
    (ben telefondan kullanmadığım için artık bilgisayar başına geçtikçe...)

    YanıtlaSil
  5. Ben de bu siteyi araştırıyordum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işinize yarar umarım :)

      ben ilk girdiğim tarihten beri her gün aksatmadan hem yediğimi içtiğimi hem de egzersizlerimi yazıyorum.

      paketli olduğu için üzerinde kalorisi zaten yazanları teyit kolay ama diğer yemeklerin kalorileri ile egzersizlerin karşılıkları biraz güvenilirlikten uzak olabilir diye düşünüyorum fakat yine de bir fikir vermesi açısından faydalı buldum, işime pek yaradı :)

      Sil
    2. işime yarıyacağını düşünüyorum :)

      meğersem hiç dikkat etmiyormuşum. bende yazdım bugün, şaşırdım açıkcası. diğer yemekleri internetten araştırırım diye düşünüyorum. zaten bir yiyecek görünce " ay bu kaç kaloridir acaba?? nerede benim suyumm" moduna girdim :))

      söylemeden geçemeyeğim, bu siteyi tesadüfen gördüm. iyi ki de görmüşüm. sizi tebrik ederim bloğunuz çok faydalı. çok disipli olmasada spor yaptğım hâlde kilo veremeyişimi listelere bakınca çözdüm. :) çok teşekkür ederim :)

      Sil
    3. gerçekten de dediğiniz gibi, insan ister istemez yediğinin kaç kalori olduğunu ve bir önceki öğünle sonrasını da düşününce günü nasıl kapatacağını düşünüyor yemeden önce :) bu dahi (kalori bilgilerinin çoğu yanlış olsa dahi, ki o kadar da değil) başlıbaşına bir fayda bence.

      çok teşekkürler bu arada, kolaylıklar diliyorum size de :)

      Sil