13 Şubat 2013 Çarşamba

Ne Yapmıyoruz? Pes Etmiyoruz.

Bildiğiniz gibi, son 1 aydır bu diyeti yapıyor ve de yaklaşık o kadar süredir de bu blogda yazıyorum. Hiç başlangıç kilomu vs yazmadım, neden yazmadım onu çok bilemiyorum. Ama bu yazı bunları paylaşma yazısı şimdi:

Diyete başladığımda 94 kiloydum (evet şekerlerim, dikkatli okuyunuz, yazıyla: DOKSANDÖRT!!!)

Ve sizinle hedefimi paylaşıyorum: 65'e inmeyi kafaya koydum.

Kendimi aşırı zorlamak ve sağlıksızca erimek gibi bir niyetim yok, isterse 2 yıl sürsün bu kiloları vermek, sorun değil. Nihayetinde, bu sadece bir diyet değil benim için, yaşam tarzımı değiştiriyorum yavaş yavaş. Hem yediğimi içtiğimi düzenliyor ve düzeltiyorum hem de hayatıma hareketi sokuyorum çünkü alınan kiloların büyük kısmının sebebi hareketsizlik, bunu biliyorum.

14 Ocak'tan bu yana diyet yaparak ve aralıklarla yürüyerek 85 kiloya düştüğümü gördüm geçen hafta sonu (9 Şubat) tartıldığımda. Normal aslında çünkü kütle büyüdükçe ilk etapta verilen ödem + askı kilolar fazla olabiliyor, sonrasında iş zorlaşıyor. Artık kendi vücudunla ve alışkanlıklarınla mücadele etmek ve pes etmemek zamanı geliyor, ki benim için de geldi bu.

Her tartıldığımda en az 1 kilo verdiğimi gördüğüm günlerin geride kaldığını bu sabahki tartı seansımda gördüm. Her zamanki gibi çıktım tartıya, bekledim, dijital gösterge "85 kilosun Aslı" dedi bana. 9 Şubat'tan bu yana geçen 4 gün içerisinde hiç kilo vermediğimi gözlerimle gördüm.

Peki ne yaptım?

Hiç! Aynen devam... Egzersizlerimi planladım (günde 20 dk yürüyüş + Jillian hareketleri, hafta sonları ise günde 45 dk yürüyüş + Jillian hareketleri) ve kendime telkin ettim: Şimdi esas kilo verme aşamasına geldik Aslıcım, asla pes etmek yok, diyete devam, ne kadar gerekirse!

Diyeceğim o ki: bugün 14 Ocak'ta olduğumdan 9 kilo daha hafifim ve kendimi daha iyi hissediyorum. Metabolizmamı biraz hızlandırmak dışında yapmam gereken bir şey yok artık, sabredecek ve devam edeceğim.

Siz de, pes etmeyin. Her gün tartılmadan ama dikkat ederek bu iş olacak bakın görün!

7 yorum:

  1. Evet Aslıcığım süper tespit ve şapşahane bir kararlılık seni tebrik ediyorum yalnız değilsin. Ben de seninle birlikte yürüyorum bu yolda biliyorsun. Yaşasın fitlik:)

    YanıtlaSil
  2. aynen devam şimdi tartıda etkisini göstermez belki ama devam ettikçe bi süre sonra kendiliğinden düşer kilolar. benim de hamileliğimin sonu 93 ü gördü.kırkım çıktığında 84 tüm.kızım 8 aylıkken 71 dim.emzirmem azaldı 77 oldum şimdi gene verdim 73 üm. ama çok daha zor gidiyor inanın.ya da artık ben bi senedir diyet diyet sıkıldım çok da tahammül edemiyorum biraz kaçırıyorum.çok daha fazla dikkat etmem lazım.

    YanıtlaSil
  3. özlemim bu işte birlikteyiz sen diyeti bıraksan, diyet seni bıraksa, ben ne seni ne diyeti bırakırım ona göre! :D

    sevgili şişkoroman, müthiş bir performans göstermişsiniz, sizi tebrik ederim. diyet uzadıkça tahammül zorlaşıyor biliyorum, hele bir yıl süreyle diyette olmak insanı eminim çok fena bezdiriyordur ama 73'e geldiyseniz yolunuz çooook kısalmış demektir, hayran kaldım ve örnek alıyorum sizi bu durumda. :)

    YanıtlaSil
  4. o imrendigimiz "kiz nasil yapmis yaaa helal olsun!" dedigimiz hikayelerden biri olacak seninki de, eminim ben! :)
    yasemin'in hikayesi diye bir basari hikayesi var mehtap hn'da. motivasyon dustukce ben arada ona bakiyorum. inanilmaz bir degisim ve gercekten bir cok imkansizliklar icinde.

    YanıtlaSil
  5. ayyy bana imrenmeyin canım millet 6 ayda veriyor ben bi senede veremedim ya da aman imrenin gitsin yaa sonuçta gene de bi başarı :))
    bence siz çok güzel gidiyorsunuz.kaç gündür sizi takip ediyorum hiç kaçamak yapmıyorsunuz.için için kıskanıyorum haberiniz yok!
    sizin hikayenizin sonu çok güzel olucak eminim.bir ay hiç kaçamak yapmadan durmak büyük başarı bence.bugüne kadar yedik de noldu sanki.hep mutsuzluk!
    yarın az kalorili bol motiveli bi gün olsun sizin için..

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. sevgili dudu & şişkoroman: teşekkür ederim beni çooook motive ediyorsunuz! :) birlikte yapıyoruz, paylaşarak ve konuşarak ve iyi geliyor.

    ufak not: "millet"in 1 ya da 6 ayda ne verdiğinden çok bizim ne kadar verdiğimiz önemli, 1 yılda olsa ne olur? sonuçta gerçekten de çok büyük başarı bence! ben kendimin ne kadar sürede o kadar kiloyu vereceğimi kestiremiyorum bile ama acele yok, sağlıklı şekilde olsun yeter.

    YanıtlaSil
  7. pes etmek yok demişiz! ben çooooooktan etmiştim de toparlanıyorum, bir şey ararken yine senin menülere daldım aslı! şimdi bile faydasını görüyorum bak!
    öptüm

    YanıtlaSil